Sunday, April 17, 2011

trip ke rumah amal (^^,)

bila dah tiba saat akhir, mengira detik utk end up everything, dan simpan selama-lamanya dalam kotak memori, sbg satu kenangan terindah...segalanya jd sweet dan bermakna bukan?

seboleh mungkin nak spent masa together-gether sebanyak-banyaknya!...enjoy our life here, this time, this place! (^^,)

okeh, hujung minggu hari itu pegi rumah amal kat tanjung tokong, spent our weekend with 5 of us, aku, amal, radin, kak pia, dan neeza~ sweet dan sangat2 bermakna!




dari usm ke komtar..uihh! dun like this part! dapat nausea kowt nek bas rapid yg melalui jalan2 yg penuh liku~ huhu...dr komtar k gurney..hurm, not bad, tp ak lagi suka qb! hehe

pusing2 kat gurney, beli bahan2 utk memasak...seronok!
dr gurney ke rumah amal..then mak amal yg sweet bawak g jenjalan kat straits quay! cantek! banyak lampu2, dan restoran mahal2..ho3












dr straits quay, terus ke rumah amal, mak amal dah prepare nasik siap2...sedap! tp, malangnya da pulun secret recipe da masa kat gurney td...so da xlarat nak sumbat banyak2...except, radin ngan kak pia..

lepas tu terus ke rumah nenek amal, rumah nenek yg xdak style rumah nenek2..hehe, lengkap dan selesa..heven! dan part yg paling best dalam rumah tu adalah......nope! bukan bilik! bukan tandas! tp, dapur!!!! lingkup dapur nenek amal kami kerjakan! haha

masak kek batik dan spaghetti~ not bad...kek batik adalah yg terbaek!

spaghetti!

hehe
breakfast ng fries, scramble egg, dan kek batik! tudiaaa aih...mcm omputih! sebab tu la pukul 11 perot ak da meragam~ ape ke hal xdak nasik! hu3

paling best, time tidow~ hoho...awal2 sume ok, layan cerita dlm tv, konon tengok cter hantu, pstu melarat k citer penyiasatan, citer melayu...untill last2 tgal ak ng k pia jep...

tetibe guruh, berdentum...sedikit kecut perut! but still rileks...kawan2 masih lg tdow ng nyenyak~ dan hujan mulai turun...tudiaaa aih! paling ta leyh blah, hujan bising gila kat umah neyh...haha, mcm ada konsert layaknya

hujan yg bwak aura seram pada ak yg tdow paling tepi dan paling dekat ngan pintu! jem! tetibe tgok celah2 kerusi yg gelap dan suram tuh, rasa semacam! huhuhu...

tertidow jugak pkul 3 lebih kurang...dan bangun esoknya, sume bising sal hujan semalam..paling azab, niza la, sbb tdow paling dekat ng tingkap! haha..igtkan ak sorang je ta leyh tdow..rupenye sume! cess! wat penat je ak terseram sorang2!

ikut amal pg pasar pagi tu, then masak2 spagheti utk hidangan tengahari...lepas tu mak amal hantar balik~ hehe, best!

2 comments:

  1. takmo kawan sume org..sob3.. TT_TT

    ReplyDelete
  2. haha. yaca jeles. 2la da clash prog ko nk wat cana. next tyme la eh? ;p

    ReplyDelete